Ruilen en retourneren

Bestellingen kunnen binnen een termijn van 14 kalenderdagen na de ontvangst ervan worden teruggestuurd. Geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en babyvoeding kunnen wij echter om wettelijke redenen niet terugnemen (behalve in geval van gebreken). Ook geschenkbonnen kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Zou je bestelling om gelijk welke reden niet voldoen aan je verwachtingen, neem dan contact op met Apotheek Melotte. De kosten en de verantwoordelijkheid voor het terugzenden zijn volledig te uwen laste.

Lees daarom ook eerst onze Algemene Voorwaarden.

Mocht je een verkeerd product of een onvolledig pakket ontvangen of een product dat je eigenlijk niet hebt besteld, neem dan zo vlug mogelijk contact met ons op. Zorg dat je je bestelnummer bij de hand hebt. We zetten onze fout dan zo snel mogelijk recht.

Mocht je bestelling beschadigd aankomen, raden wij je aan het pakket niet in ontvangst te nemen.

Meld dit ook zo aan de koerier. Eventueel laat je het zo noteren. Doe dit ook als je pakket in een afhaalpunt werd afgeleverd. Contacteer Apotheek Melotte zo snel mogelijk. Mocht je ons ook enkele foto’s kunnen bezorgen van je pakket, zal dit ons zeker verder helpen om het probleem snel op te lossen.

Als jouw pakket helemaal niet wordt geleverd en er is ook geen enkele vorm van kennisgeving van onze koerierdienst, dien je zeker ook contact op te nemen via ons contactformulier of telefonisch op 089 85 48 15.

14 dagen bedenktijd

Toch niet tevreden met je aankoop? Dan kun je hem terugsturen binnen 14 dagen. Dit moet wel in originele staat en verpakking en de producten moeten ongeopend en ongebruikt zijn. Sommige producten komen niet in aanmerking.

Wat wel en wat niet

Alle producten

met een aantoonbare fout of afwijking of ongeopend, niet gebruikt en in originele verpakking met alle originele documenten kunnen in aanmerking komen voor retour tot 14 dagen na ontvangst.

Alle medicijnen, babyvoeding en bederfbare producten komen niet in aanmerking voor retour omwille van veiligheidsredenen, behalve als ze een gebrek vertonen.

Twijfel je of jouw product in aanmerking komt, neem dan contact op met de apotheek via het contactformulier op de website of via 089 85 48 15. We helpen je graag verder.

Stappenplan retourneren

Indien je denkt dat je producten hebt ontvangen die in aanmerking komen voor retour, gelieve dan de volgende stappen te volgen:

Neem contact op met ons via het contactformulier op de website of telefonisch op 089 85 48 15 voor goedkeuring van retour en ontvang een retournummer. Omdat sommige producten niet in aanmerking komen is zonder goedkeuring retourneren niet mogelijk.
Stuur de ongeopende en niet gebruikte producten met eventuele originele documenten en het ingevulde retourformulier terug met een vervoerder naar keuze. In het geval van een defect of aantoonbare fout, zijn deze kosten voor Apotheek Melotte.
Apotheek Melotte ontvangt de producten, verifieert en betaalt je binnen 7 werkdagen terug

Voor de volledige informatie betreffende je verzakingsrecht (je wettelijk recht om een online aankoop terug te sturen) verwijzen we naar de Algemene Voorwaarden.

Terugzendingen

U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten, onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering en het teruggezonden product terugbetaald. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

De te retourneren producten dienen naar het onderstaande adres te worden teruggestuurd:

Apotheek Melotte
Ophovenstraat 11 – 3670 Oudsbergen
België

U kunt de goederen ook kosteloos retourneren door ze te overhandigen in een van onze vestigingen op de volgende adressen:

Apotheek Melotte
Ophovenstraat 11 – 3670 Oudsbergen
België

Uitsluiting terugzendingen

Opgelet! U kunt een product enkel compleet en ongebruikt retourneren. Daarnaast kunnen volgende producten niet worden geretourneerd:

Geneesmiddelen en medische hulpmiddelen waarvan de verzegeling of beschermfolie na levering verbroken is.
Supplementen, oordopjes, thermometers, steunverbanden, crèmes, oliën, cosmetica en condooms waarvan de verzegeling of beschermfolie na levering verbroken is.