RainPharma High Tech AOX

RainPharma startte zo’n 10 jaar geleden als bedrijf met orthomoleculaire voedingssupplementen en eiwitshakes van uitzonderlijk hoge kwaliteit.
Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot veel meer dan dat natuurlijk en heeft RainPharma naast een uitgebreid assortiment aan orthomoleculaire voedingssupplementen ook een grote collectie aan natuurlijke verzorgingsproducten voor het gelaat en lichaam.
Omdat het aanbod aan voedingssupplementen ondertussen zo is uitgebreid is, lichten we graag regelmatig een supplement toe.

In deze blog lichten we het paradepaardje uit het assortiment toe, nl. de High Tech AOX. Om de werking beter te begrijpen leggen we je eerst uit wat vrije radicalen zijn.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn hoogst onstabiele moleculen omdat ze een ongepaard elektron bezitten. Het vrije radicaal wil graag stabiel worden en gaat een elektron stelen bij een andere molecule. De beroofde molecule raakt hierdoor op haar beurt uit balans en gaat nu ook op zoek naar een extra elektron. Een verhaal zonder einde, of tot het een antioxidant tegenkomt.
Antioxidanten versus vrije radicalen
Vrije radicalen zijn onstabiel, uiterst reactief en kunnen onze eigen cellen beschadigen. De vorming van vrije radicalen gebeurt dagelijks bij gewoonweg ademen of bij het aanmaken van energie in onze cellen. Maar ons lichaam is hier gelukkig op voorzien. Van nature hebben we antioxidanten zoals glutathion in ons lichaam om deze vrije radicalen te neutraliseren.

Waar halen we die antioxidanten?

Aangezien het onmogelijk is de productie van vrije radicalen te vermijden, beschikt het lichaam over de capaciteit om sommige antioxidanten zelf aan te maken. Andere antioxidanten zoals vitamine C en seleen dienen we echter via onze voeding binnen te krijgen. Ons lichaam kan in sommige omstandigheden wat hulp gebruiken om meer vrije radicalen te neutraliseren, bijvoorbeeld wanneer:
– We meer in contact komen met allerlei toxische stoffen vanuit het milieu (uitlaatgassen, chemische schoonmaakproducten, goedkope cosmetica).
– We een onevenwichtig voedingspatroon volgen met teveel ultra-bewerkte voeding zoals o.a. fastfood.
– We meer onderhevig zijn aan oxidatieve stress door onze drukke levensstijl.

Rokers, zonnebaders, sporters, dieet, stress

Bij het roken krijgt je lichaam heel wat schadelijke stoffen binnen wat o.a. voor de vorming van vrije radicalen zorgt. De rook breekt daarbij ook nog eens sommigen van ons eigen antioxidanten af. Hierdoor ga je dus meer oxidatieve schade kunnen ervaren wat tot snellere celveroudering kan leiden.

Personen die te langdurig zonnebaden zonder de juiste bescherming komen rechtsreeks in contact met een overmaat aan UV-stralen. De gevormde vrije radicalen in de huid kunnen leiden tot een snellere huidveroudering.

Sporten is op zich zeker en vast gezond. Anderzijds hebben sporters een hoger zuurstofgebruik en dus meer kans op vorming van vrije radicalen. Daarom dat mensen die intensief sporten gebaat kunnen zijn met extra antioxidanten.
In ons lichaam circuleren afvalstoffen die door ons lichaam worden uitgescheiden, maar een deel kan echter opgeslagen worden in het vetweefsel. Tijdens een dieet waarbij we vetmassa verliezen gaan de opgeslagen afvalstoffen mee vrijkomen. Een goed functionerend antioxidantensysteem ondersteunt het daarbij gepaarde oxidatieve stress proces.

Tijdens stresssituaties (fysiek en/of mentaal) kan ons energiepeil beïnvloed worden en vitamine C wordt dan onze ideale partner voor zowel haar anti-oxidatieve werking als haar bijdrage tot ons energieleverend metabolisme

Wat zit er juist in de High Tech AOX?

High Tech AOX is een voedingssupplement dat bestaat uit meerdere antioxidanten. Door verschillende antioxidanten samen te brengen in één product, verkrijg je als het ware een superieure antioxidant-formule

De antioxidanten in dit complex nog eens op een rijtje?
Vitamine C, vitamine E en seleen.
Aangevuld met de volgende actieve ingrediënten: kurkuma, glutathion, molybdeen, R-alfa-liponzuur , vitamine A, en SOD uit meloenconcentraat.

Dosering : 1x per dag ’s avonds tijdens de maaltijd.

Meer info nodig? Contacteer ons vrijblijvend!