Reis- en annulatieverzekering: wat als u positief test op Covid-19?

De besmettingen dalen, de coronamaatregelen worden versoepeld en we bevinden ons langzamerhand in zomerse temperaturen. Na een lange periode zonder, voelen heel wat mensen de kriebels om op reis te vertrekken. Maar komt uw reisverzekering tussen als u positief test op Covid-19? En wat als in het buitenland verplicht in quarantaine moet? We sommen enkele scenario’s voor u op:

Voor u op reis vertrekt, test u positief op Covid-19 waardoor u niet op reis kunt vertrekken.

Indien u positief test op Covid-19 zal u in quarantaine geplaatst worden onder medisch toezicht. Dit betekent dat u uw reis noodzakelijkerwijze door medische De besmettingen dalen, de coronamaatregelen worden versoepeld en we bevinden ons langzamerhand in zomerse temperaturen.
Na een lange periode zonder, voelen heel wat mensen de kriebels om op reis te vertrekken. Maar komt uw reisverzekering tussen als u positief test op Covid-19? En wat als in het buitenland verplicht in quarantaine moet? We sommen enkele scenario’s voor u op:
Voor u op reis vertrekt, test u positief op Covid-19 waardoor u niet op reis kunt vertrekken.
Indien u positief test op Covid-19 zal u in quarantaine geplaatst worden onder medisch toezicht. Dit betekent dat u uw reis noodzakelijkerwijze door medische redenen moet annuleren en de kosten dus gedekt worden door de annulatieverzekering.

U test tijdens uw reis positief op Covid-19

Indien u tijdens uw reis positief test op Covid-19, zal uw reisbijstandverzekering tussenkomen en uw dossier opvolgen. De verzekeraar zal de medische kosten ten laste nemen in overeenstemming met de onderschreven bijstandsformule, na onderzoek van uw dossier door een aangewezen arts.
Dat betekent ook dat de nodige geneesmiddelen in het buitenland ter plaatse zullen voorzien worden. U zal tijdens uw periode van ziekte en quarantaine medisch opgevolgd worden door een team ter plaatse.

U wordt in het buitenland in quarantaine geplaatst zonder dat u positief test op Covid-19

Als u niet positief test op Covid-19 en/of geen ziektesymptomen vertoont, maar door de lokale buitenlandse autoriteiten toch in quarantaine moet geplaatst worden, komt uw reisbijstand niet tussen. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met uw touroperator, reisagent of vervoerder om tot de beste oplossing te komen.

Geniet van de reis!