Verbeter je slaapkwaliteit met een natuurlijk melatonine supplement

Slapen is een deugd maar steeds meer mensen tellen dagelijks schaapjes, veel stress en onrust zorgen voor een ongezonde levensstijl. Ook de laptop en smartphone tijdens het laatste uurtje voor slapen doet geen deugd aan een evenwichtig slaappatroon. 

Het slaaphormoon MELATONINE 

 Centraal in ons slaapproces staat het lichaamseigen melatonine. Dit hormoon wordt aangemaakt in de pijnappelklier, een kleine klier in de hersenen. Mensen noemen het eigenlijk het slaaphormoon. Maar naast het 24-uursritme regelt melatonine onze immuunfunctie, bloeddruk, humeur… Daarnaast heeft het ook een antioxiderende werking.  

Als je een tekort hieraan hebt zal je vatbaarder zijn voor slaapproblemen. 

 Een tekort!? 

Zoals alle hormonen verminderen deze met de leeftijd. Kinderen en pubers hun dosis is hoger dan iemand van 50 jaar. Ook de laptop zou zorgen voor 20% minder aanmaak van dit hormoon. Maar ook een tekort aan cofactoren in je lichaam, dit door stress of andere factoren zorgt ervoor dat de omzetting naar melatonine vermindert waardoor je slechter slaapt! 

 Melatonine veilig en natuurlijk 

 Een tekort kan je aanvullen met een supplement. Het bestaat in de vorm van druppels, of pillen soms alleen, soms gecombineerd met andere producten. Melatonine zorgt, onafhankelijk van het tijdstip wanneer het genomen wordt steeds slaperigheid.   

Ook voor een jetlag is dit een veilig en nuttig product, of mensen die nachtwerk doen.

Kom even langs en wij zoeken samen met u naar het juiste product.