Wat te doen tegen couperose en vette huid?

Wat kan je doen tegen couperose en vette huid?

1. REINIG 2X PER DAG

Het is natuurlijk erg belangrijk je huid goed te reinigen, zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Je gebruikt hier best natuurlijke producten voor zoals Likami of Rainpharma. Het is belangrijk om op een propere huid te werken, dit om nog meer verstoppingen te voorkomen.

 

2. GEEN OLIE

Gebruik na je verzorgende dagcrème een Mineral Primer als basis. Best geen olie in dit geval, dit versterkt immers de vettigheid.

 

3. CONCEALER MET GELE ONDERTOON

Vervolgens kan je met een Liquid Concealer 2 de rode vlekjes wat wegwerken. Indien je erg gevoelig bent, kan je ook werken met de Loose Mineral Concealer. Deze kan je mengen met de Mineral Primer als je hem toch wat liquide wil maken. Doe dit met een concealerbrush.

 

4. ZINK TEGEN ONTSTEKING

Daarover zet je dan je Loose Foundation 2, 4 of 6, naargelang je huidskleur. Deze poeders hebben een gele ondertoon, en heffen de roodheid in je gelaat op. Best werk je met de losse versies. Hierin zit zink, dat ontstekingsremmend werkt. Hierdoor zal je acné afnemen.

 

5. ORANJE BLUSH

Breng wat Blush aan op je wangen. Kies hiervoor een meer oranjekleurige blush zoals onze Corail of Pêche. Dit om een rood gezicht te vermijden. Dat willen we net niet.

 

6. WERK AF

Werk ogen af met oogschaduw, lijntje en mascara.