Smeren maakt voor heel wat vrouwen en mannen deel uit van hun dagelijks verzorgingsritueel. Er zijn heel wat producten op de markt om de huid te hydrateren, beschermen en voeden. De meeste skin care merken bieden zowel dag- als nachtcrèmes aan. Volgens sommigen is het overbodig dat er 2 potjes in de badkamer staan, want deze crèmes doen toch beide hetzelfde? Maar dit is een fabeltje. Er is een groot verschil qua textuur en werkzaamheid.

Bescherming en hydratatie overdag

Overdag wordt onze huid blootgesteld aan heel wat schadelijke invloeden, zoals uv-stralen, wind, airco, uitlaatgassen, … We moeten onze huid daarom goed wapenen tegen deze externe factoren. De juiste dagcrème kan hier tot bijdragen.

Eerst en vooral bevat een dagcrème meer water dan een nachtcrème, waardoor deze een lichtere en frissere textuur heeft. Dit is ideaal om nadien make-up over aan te brengen, maar het geeft ook gewoon een clean gevoel aan je huid. Een dagcrème zal door zijn fijne textuur ook sneller in de huid trekken.

Voeden en herstellen tijdens de nacht

Onze huid is een ware nachtuil want ze is dan op haar actiefst. Het herstelproces en de celvernieuwing vindt hoofdzakelijk gedurende de nacht plaatst. Bovendien is het dan dat afvalstoffen voornamelijk afgevoerd worden en de bloedcirculatie optimaal is. Het concept van een schoonheidsslaapje is dus geen mythe. Gedurende de nacht stomen we onze huid klaar voor de volgende dag!

Om deze reden zijn nachtcrèmes rijker van textuur. Ze bevatten verzorgende en voedende ingrediënten, om de huid intenser te voeden. Maar hydratatie blijft ook nu belangrijk, want in onze slaap verliest onze huid maar liefst een kwart liter vocht.

Een goede nachtcrème ondersteunt dus het herstelproces van de huid. Maar opgelet: smeer de crème niet te dik want ‘s nachts heeft de huid het warmer dan overdag waardoor het iets moeilijker is om stoffen op te nemen.

Zijn 2 crèmes nodig?

Sommige mensen gebruiken hun dagcrème voor overdag en ‘s nachts. Het is sowieso al goed dat men smeert. Maar zowel de dag- als nachtcrème hebben hun eigen functie en vandaar dat u meer effect heeft als u 2 aangepaste crèmes gebruikt met elk hun eigen focus.

Vergeet ook niet om de dag- en nachtcrème aan te brengen op een goed gereinigde huid.

Zo kunnen de werkzame stoffen beter opgenomen worden door de huid.

Een goede verzorging van binnen- en buitenuit

Ook lachen is belangrijk voor een goede mentale gezondheid en zoals het gezegde luidt “is een lach het mooiste dat je kan dragen”. Het is nu wel zo dat je van lachen fijne expressielijntjes kan krijgen. Dus de juiste anti-age verzorging is een must om je frisse look te ondersteunen.

Het is bovendien een wijd verspreid misverstand dat dag- en nachtcrèmes en anti-age verzorging voor de iets rijpere mannen en vrouwen bestemd is. Vanaf 25 jaar begint onze huid reeds de eerste tekenen van veroudering te vertonen en vertraagt de celvernieuwing. Er vroeg bij zijn is dus de boodschap!

 

“If you invest in beauty, it will remain with you all the days of your life”
Frank Lloyd Wright