Angst en stress in Coronatijden

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de werkende Belgen (48%) lijdt aan angst en depressieve gevoelens in deze coronatijden. De oorzaken hiervan zijn divers: de sociale afstand, het risico op ziek worden, de jobonzekerheid, … Daarbij kunnen de symptomen variëren van diarree, paniek, overgevoeligheid, slaapstoornissen, …

TIPS DIE ZORGEN VOOR MEER RUST

De behandeling van deze symptomen leidt vaak tot de inname van anxiolytica, antidepressiva, sedativa of slaappillen, waarvan de bijwerkingen soms slecht worden verdragen door patiënten.

Met deze tips kun je alvast zelf voor iets meer rust zorgen:

  • Probeer eens regelmatige een aantal ontspanningsoefeningen te doen. Ook ademhalingsoefeningen of yoga kunnen wonderen doen bij stress.
  • Beperk de inname van stimulerende middelen als thee of koffie. Ook alcohol of tabak zijn niet bevorderlijk voor een goeie nachtrust.
  • Creëer vanaf een uur voor het slapengaan een moment van rust. Leg je smartphone aan de kant en geniet van rustgevend muziek. Vermijdt stimulerende activiteiten in de avonduren.
  • Zorg dat de kamer waarin je slaapt donker genoeg is en zet de temperatuur op een 18 à 19 ° C

Kamp je nog met slaapproblemen of stress, vraagt dan advies in je apotheek. We kunnen je helpen bij de behandeling van deze symptomen.

SEDATIF PC

$

Dankzij haar specifieke formule,  werkt Sedatif PC® op symptomen van overdreven nervositeit en angst. Overdag vermindert Sedatif PC®  de door nervositeit veroorzaakte fysieke en mentale symptomen. En door het beperken van nervositeit, prikkelbaarheid en angst gedurende de dag, helpt Sedatif PC® u ‘s nachts beter te slapen.
Resultaat: u wordt beter uitgerust wakker, dus minder nerveus en minder angstig. Dankzij deze werking helpt Sedatif PC® het evenwicht te herstellen.

Sedatif PC® veroorzaakt geen slaperigheid overdag, is niet verslavend en doet geen afbreuk aan het concentratievermogen.

METARELAX

MetaRelax® is een goed opneembaar magnesiumsupplement op basis van magnesiumglycerofosfaat, actieve B-vitamines en vitamine D. MetaRelax® is dankzij zijn specifieke samenstelling ideaal om te gebruiken bij stressmomenten en vermoeidheid en is bovendien goed voor de spieren.